S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.


Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na radionicu:

"Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima“

u četvrtak, 31. ožujka 2011.  u 09:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka
(velika dvorana u prizemlju)


Situacija na tržištu danas bitno je drukčija od one prije nekoliko godina. Činjenica je da na žalost neće opstati svi. Oni koji budu bolje udovoljavali zahtjevima svojih korisnika te posao organizirali na način da rade ono i samo ono što je stvarno bitno korisniku, značajno povećavaju šanse za uspješno poslovanje.

• Pratite li što Vaši korisnici od Vas traže? Je li se u tome nešto promijenilo? Znate li što?
• Znate li što Vaši kupci stvarno trebaju i koje probleme imaju?
• Znate li u kolikom im postotku slučajeva to isporučujete i koliko Vas košta kada im to ne isporučite?
• Troše li Vaši ljudi mnogo vremena na “teške i zahtjevne” kupce?
• Trošite li puno vremena na dodatne zahtjeve kupaca i nakon što je posao trebao biti završen?
• Radite li samo ono što je bitno Vašim korisnicima i ništa drugo?
• Jeste li sve bolji ili sve gori u zadovoljavanju zahtjeva svojih korisnika?
• Kako to znate i mjerite?

Odgovori na ova pitanja ključni su za svaku organizaciju. Ukoliko na njih ne znate odgovore vrlo je vjerojatno da Vaša usluga ne odgovara onome što korisnik treba. Također, riskirate da u svojoj organizaciji imate čak i do 50% aktivnosti koje ne dodaju nikakvu vrijednost korisniku te ih stoga možemo okarakterizirati kao gubitke.

Spoznaja o tome što je korisnicima bitno osnova je Vanguard metode koja nam omogućava da svoju organizaciju oblikujemo prema zahtjevima korisnika. Omogućava nam da ostvarimo ogromne uštede i istovremeno izgradimo snažne odnose sa svojim kupcima na način da uslugu dizajniramo upravo prema njihovim potrebama i zahtjevima. Obzirom da se zahtjevi korisnika u uslužnim organizacijama vrlo razlikuju izazov postaje dizajnirati sustav koji će moći apsorbirati različitosti.
Vanguard metoda razvijena je kako bi riješila ovaj problem. Jasan model kako treba organizirati i voditi posao dopunjen je robusnom metodom za provođenje održive promjene. 25 godina rada i nekoliko stotina intervencija potvrdili su i usavršili Vanguard metodu.

Klasičan način na koji organizacije kroz ankete nastoje saznati što je bitno korisnicima najčešće daje samo odgovor na to koliko dobro radimo ono što radimo, a ne što bi trebali raditi s aspekta korisnika i onoga što je njima bitno. Zbog toga se i koriste samo da se usporedimo s drugima ili odredimo jesmo li «dobri» ili nismo, a rijetko se na osnovu njih provedu značajne promjene u usluzi koja se pruža.

Na radionici ćete:
• saznati kako pratiti zahtjeve svojih korisnika,
• saznati što sve možemo naučiti iz zahtjeva korisnika
• saznati kako zahtjevi korisnika mogu biti osnova za uvođenje promjene tj. bolje oblikovanje organizacije koje će oduševiti postojeće i privući nove kupce uz daleko manje troškove
• imati prilike pripremiti i provesti dio istraživanja

Sadržaj radionice:
• Što je ”Push”, a što ”Pull” razmišljanje i odakle proizlaze?
• Kako saznati što je korisnicima bitno ?
• Slušati zahtjeve ili pitati korisnike? Kako to učiniti?
• Kako odabrati uzorak, definirati pitanja, provesti istraživanje?
• Kako analizirati podatke i što možemo naučiti iz onog što smo dobili?
• Što su zahtjevi za vrijednost, a što zahtjevi zbog neuspjeha? I što s njima?
• Tko treba provoditi analizu: vanjska agencija, rukovodstvo ili oni koji pružaju uslugu?
• Jednom, povremeno ili stalno?
• Kako unaprijediti uslugu na temelju zahtjeva korisnika?
• Što je nominalna vrijednost?
• Zahtjevi korisnika kao osnova za definiranje
− svrhe organizacije,
− oblikovanje glavnih procesa,
− definiranje radnih mjesta
− te definiranje mjera za praćenje poslovanja.

Radionica je namijenjena direktorima i vlasnicima poduzeća, voditeljima prodaje i marketinga i svima koji žele saznati više o Vanguard metodologiji za bolje organiziranje i vođenje posla.


Predavač: Barbara Marot

Trajanje radionice: 9:00 – 15:30 sati

Cijena radionice: 861,00 kn (700,00 kn+PDV)
U cijenu uključeni: radni materijal, vježbe za praktični dio, osvježenje u pauzama i sendvič za ručak
Popusti: za drugog i svakog slijedećeg polaznika iz iste tvrtke 10%

Uplate: Vanguard savjetovanje d.o.o., S.V.Čiče 7, Rijeka ž.r. br. 2402006-110056847; OIB: 58534152009 s naznakom "Kotizacija za seminar – Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima"

Prijave: Molimo da Vaš dolazak potvrdite prijavnicom na e-mail adresu kkaramarko@hgk.hr ili faxom 051/216-033, najkasnije do utorka, 29.03.2011.


Kontakt osoba: Karina Karamarko Dundović, voditelj Odsjeka
tel: 051/ 209-127 fax: 051/ 216-033
mail: kkaramarko@hgk.hr


Detaljnije informacije: Vanguard savjetovanje d.o.o., Barbara Marot, savjetnik
tel: 051/ 323-448 fax: 051/ 323-447
mail: vanguard@vanguard-savjetovanje.hr
www.vanguard-savjetovanje.hr

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter