S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Tko smo

Vanguard savjetovanje d.o.o.


Vanguard savjetovanje d.o.o. hrvatska je podružnica Vanguard Consulting Limited, britanske konzultantske kuće koja broji preko 70 konzultanata u Velikoj Britaniji i svijetu.

Vanguard se bavi unapređenjem poslovanja poduzeća primjenom principa Sistemskog razmišljanja kroz posebno razvijenu Vanguard metodu za uvođeje promjena. Kada se na organizaciju gleda kao na niz povezanih komponenti koje postoje da bi zadovoljile zahtjev korisnika (sustav) umjesto na odvojene funkcije i kada se na taj sustav pogleda s aspekta korisnika (izvana prema unutra) umjesto odozgo prema dolje omogućuje se oblikovanje načina rada koji će uz manje troškove isporučivati veću kvalitetu.


Vanguard je nastao prije više od 25 godina kada je osnivač John Seddon “preveo” principe Toyota proizvodnog sustav za primjenu u uslužnim organizacijama. Od samog početka Vanguard je prepoznat po otklonu od teoretiziranja prema praktičnom i empirijskom pristupu, a ostvareni rezultati smjestili su ih sam vrh britanske konzultantske ponude.

Vanguard u Hrvatskoj djeluje kroz Vanguard savjetovanje d.o.o. od početka 2010. nakon što su Alen i Barbara Marot, konzultanti i predavači s velikim iskustvom u području organizacijske psihologije, nakon duge potrage, prepoznali Vanguard kao najbolji način da svojim klijentima pomognu u onome što su oni neprestano tražili od njih: kako da se bolje organiziramo i uz manje truda napravimo više i bolje i to tako da svi budemo zadovoljni u tome – i vlasnici i radnici i kupci.

Zahvaljujuću principima koje je u Toyotin proizvodni sustav uobličio Taiichi Ohno, Toyota je danas vodeći proizvođač u auto industriji. Međutim zanemarivanje razlike između proizvodnje i uslužnih djelatnosti i doslovna primjena i kopiranje njihovih praksi dovodi do skupih pogrešaka. Ono što usluge razlikuje od proizvodnje jest činjenica da zahtjevi korisnika u uslužnim djelatnostima daleko više variraju nego u proizvodnji, gotovo da je svakom korisniku bitno nešto drugačije.

Dakle, izazov je kako dizajnirati sustav koji će moći apsorbirati različitosti u zahtjevima naših korisnika. Vanguard metoda razvijena je kako bi riješila ovaj problem. Jasan model kako treba organizirati i voditi uslužno poduzeće dopunjen je robusnom metodom za provođenje održive promjene. 25 godina rada i nekoliko stotina intervencija potvrdili su i usavršili Vanguard metodu.

Rezultat je bolja usluga, niži troškovi i motiviraniji i zadovoljniji radnici.

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter