S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

S kim radimo

Klijenti Vanguarda prvenstveno dolaze iz uslužnog sektora, ali je niz vrlo uspješnih poslova obavljen s organizacijama kojima je primarna djelatnost proizvodnja.

Prepoznajete li se u sljedećim situacijama?

  • Unatoč velikom trudu i ulaganjima napori koje ulažete u unapređenje posla ne daju očekivane rezultate. Reorganizirali ste posao, mijenjali ljude, odlazili na edukacije i čitali knjige, ali organizacija koju vodite i dalje ne izgleda ona kako bi htjeli i ne daje rezultate kakve biste željeli.
  • Čini se da sve radite kako treba, ali teško zadržavate postojeće kupce i privlačite nove. Korisnici vrlo lako prelaze kod konkurencije, a nove je strašno teško pridobiti. Nikako im ne uspijevate objasniti koliko vi kvalitetno obavljate svoj posao i koliko su vaše usluge bitne i potrebne. Često vam zaista nije jasno što oni zapravo žele i na osnovu čega odlučuju s kim će poslovati.
  • Iako se trudite biti dobar šef i/ili poslodavac, tretirate ljude pošteno i pravedno, ne uspijevate od njih dobiti žar i angažman koji biste željeli. Vidite da su uspavani, rade samo koliko treba, kada izvršite pritisak na njih samo se žale i traže opravdanja, a kad ih pitate što bi promijenili ili ne znaju reći ili traže sulude stvari. Kao da ne vide da o uspjehu firme ovisi i njihovo zaposlenje.
  • Uveli ste programe motivacije i bonusa. Ali vaši zaposlenici su uvijek nezadovoljni, stalno se žale da su pod velikim pritiskom. Još uvijek su puno na bolovanju i često odlaze iz organizacije.
  • Potrošili ste mnogo novaca na edukacije i treninge, ali se i dalje mučite ne biste li dostigli rezultate koje želite. Ovo je uobičajena situacija. Kao i mnogi drugi rukovoditelji žarko želite pomoći svojim ljudima da unaprijede svoju izvedbu i rezultate, ali i nakon mnogobrojnih treninga još uvijek nema značajnih pomaka.
  • Trebate postići više s manje. Traži se od vas da smanjite troškove, ali u isto vrijeme morate odgovoriti na sve očekivanja sve zahtjevnijih korinika. Trebate, dakle, postići značajno veću kvalitetu s manje novaca.
  • Već ste nekoliko puta pokušavali provesti različite programe, ali nisu rezultirali značajnijim pomacima u izvedbi i rezultatima ili jednostavno nisu opstali. Vaš tim još uvijek nije prihvatio promjene i stalno se javljaju konflikti. Sve promjene koje uvedete kao da traju nekoliko dana ili tjedana i nakon toga sve se opet vraća na staro. Ljudi jednostavno ne sljede procedure koje su donesene.
  • Odlazite i šaljete svoje ljude na mnoge seminare i programe kao što su kvaliteta usluge, motiviranje i delegiranje, isprobali ste benchmarking, koristite ISO i BSC, proučavali ste i EFQM. Korisnici se i dalje žale i pitate se treba li možda proći neko vrijeme prije nego što se vidi promjena. Ali koliko dugo? Pitate se radite li pravu stvar?
Ukoliko se pronalazite u jednoj ili više ovakvih situacija, molimo nastavite čitati. Na pravom ste mjestu.

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter