S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Vanguard metoda

Vanguard model razvijen je kako bi se omogućilo organizacijama da promjene i unapređenja provedu na način koji će garantirati stvarne promjene na relevantnim pokazateljima poput vremena isporuke, troška pružanja usluge, zadovoljstva korisnika i povećanja kapaciteta. Također, model je oblikovan na način da u promjenu uključi sve one o kojima će održavanje novog načina rada ovisiti te je na taj način podloga za održivu i neprestanu promjenu.

Također, omogućava uslužnim organizacijama da izbjegnu zamke klasičnih programa unapređenja koji uslugu tretiraju kao proizvodnju te svoje unapređenje baziraju na kopiranju tuđih praksi bez razumijevanja zahtjeva korisnika.

Ukoliko se odlučite na primjenu Sistemskog razmišljanja uz pomoć naših savjetnika bit ćete uključeni u jedinstveni program prema Vanguard metodi za unapređenje usluge. Za razliku od klasičnog Plan-Do-Check-Act modela kojeg prema Demingovim uputama koriste poduzeća koja već funkcioniraju prema sistemskim principima, mi vjerujemo da je pravo mjesto za početak CHECK, odnosno Provjera sadašnjeg načina funkcioniranja.

Proces provjere pomaže vam vidjeti i razumjeti “što i zašto” postojećeg učinka i rezultata, pomaže vam prikupiti snažne argumente za nužnost promjene i omogućava vam da redizajnirate svoj tijek posla kako bi obavljali samo posao koji dodaje vrijednost. Tim sastavljen od vaših zaposlenika i managera je u to u potpunosti uključen i u vrlo kratko vrijeme uviđa što je i koliko loše u sustavu te to poželi i popraviti.

Razmišljanje menadžmenta o tome kako trebaju izgledati efikasne organizacije je ono što određuje sustav (kako posao funkcionira), a sustav uvjetuje izvedbu i rezultate.

Ukoliko promijenite mišljenje o tome kako treba organizirati i voditi posao možete promijeniti sustav. Možete ga oblikovati tako da isporučuje ono što je bitno vašim korisnicima, unaprijedit ćete uslugu, reducirati troškove i povećati motivaciju i zadovoljstvo svojih radnika.

Transfer naučenog
Kada otiđemo od vas imat ćete znanje i biti sposobni osigurati održivost i stalno unapređenje. Zbog toga naš rad s klijentima ne nazivamo projektima već Intervencijama jer nakon odlaska konzultanata stvari se vrlo malo mijenjaju, organizacija nastavlja funkcionirati na novi način vođena principima koje su usvojili svi u organizaciji.

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter